El PSOE refermarà el seu suport a la llei d'amnistia en la convenció política que celebrarà aquest cap de setmana a la Corunya, i que ha de servir per actualitzar l'ideari socialista de cara a la nova legislatura. El document, que previsiblement s'aprovarà, afirma que la llei d'amnistia és "plenament constitucional" i "fonamental" per fer possible el "retrobament total" a Catalunya. Els socialistes argumenten que la llei té el suport de "la majoria absoluta dels diputats del Congrés i el suport de sis grups parlamentaris", i reiteren que la norma servirà per "tancar ferides encara obertes" i per retornar a l'àmbit polític "la solució d'un problema que mai no hauria d'haver sortit" d'aquest. 

El text que es presentarà a la convenció socialista, reitera una vegada més el mantra que "la Catalunya d'avui en dia no té res a veure amb la del 2017", i en aquest sentit destaca els "efectes positius dels indults" i els seus "resultats tangibles" tant dins com fora d'Espanya. "Tot i el soroll generat per alguns, avui seria impensable mantenir obert el context previ a la seva aprovació, fins i tot encara que la dreta sigui incapaç de reconèixer-ho públicament", asseguren.

Tot plegat, assenyalen, ha servit per "reconduir" la situació viscuda a Catalunya i "reduir el grau de tensió social" que diuen que va portar a celebrar les consultes del 9-N i de l'1-O. De fet, els socialistes afirmen que s'ha pogut "recuperar el diàleg institucional", s'han "normalitzat" les relacions entre partits "des de la discrepància" i que les diverses taules de diàleg han servit per "trobar les vies de solució". "Des de llavors, el repte independentista com a proposta ha anat perdent presència i suport ciutadà", sostenen.

Apunten que amb l'"aval i experiència" fruit dels indults, ara es planteja la llei d'amnistia, que compta amb "una majoria parlamentària àmplia" per poder ser aprovada. "Aquesta majoria és el reflex de la pluralitat i diversitat política de l'Espanya del present", afirmen els socialistes. Una pluralitat que asseguren que només el PSOE és capaç d'"entendre i gestionar" per "transformar-la en el projecte comú que proclama la Constitució". Així, aprofita per llançar alguns dards a la dreta, a la qual acusen d'"atrinxerar-se en la negació de solucions per continuar vivint políticament del conflicte". En aquest sentit, retreu al PP que hagi intentat "demonitzar i instrumentalitzar" la proposta de la llei d'amnistia i recorda que estava al capdavant de l'executiu espanyol quan "es va trencar la convivència". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!