La secretària de Cohesió i Integració del PSOE i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, s'ha desmarcat de les paraules de l'exvicepresident del Govern central i ex-número 2 del PSOE, Alfonso Guerra, i ha deixat clar que el PSOE no recolzarà el Govern del PP si decideix suspendre l'autonomia de Catalunya aplicant l'article 155 de la Constitució. "Estic convençuda que no hi haurà una suspensió de l'autonomia de Catalunya i si cal, apel·larem a la comunitat internacional per impedir-ho", ha declarat Parlon en una entrevista a El Matí de Catalunya ràdio

Parlon ha advertit que és necessària una "solució política per un conflicte polític que fa massa temps que dura" i ha criticat la gestió que s’ha fet, tant des de Madrid com de Catalunya, valorant que “no hi ha hagut voluntat per part de ningú per arribar a un acord”. En aquest sentit, Parlon ha afirmat que "és necessari fer un reset col·lectiu" per trobar una solució. 

Preguntada pel paper de l’Ajuntament de Santa Coloma el dia 1 d’octubre, Parlon s’ha mostrat a “l’espera” de les propostes que presentin el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, el pròxim 4 de juliol. “Hem d’esperar a veure què diuen, qui signa la convocatòria, quines garanties hi ha”. Fins i tot, s’ha atrevit a fer broma sobre l’acte “potser tenen un pacte amb el Govern espanyol en secret i ens l’anuncien el 4 de juliol!”, ha afirmat Parlon.

Respecte a la postura socialista per trobar una sortida a la situació política de Catalunya, Parlon s’ha mantingut coherent amb el discurs del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que aposta per la plurinacionalitat. “Creiem que hem de renovar el pacte constitucional perquè Catalunya pugui exercir el seu govern amb millors garanties d’independència i autogovern però sense trencar l’autonomia. Volem una reforma federal de l’Estat on la sobirania sigui única i compartida”, ha defensat Parlon.