El PSOE concretarà un document programàtic amb Compromís per aconseguir que el diputat d'aquesta formació al Congrés, Joan Baldoví, voti afirmativament la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, en lloc de l'abstenció del mes de juliol passat.

Aquesta ha estat la conclusió de la reunió que han mantingut en un hotel de València el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, acompanyat pel secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, i el president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, amb Joan Baldoví i la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra.

En aquest document es recollirà la reforma del finançament autonòmic, amb el compromís que en un termini màxim de vuit mesos el Govern presenti una proposta a les comunitats autònomes; l'exigència que s'alleugereixi el deute de la Comunitat Valenciana; i l'augment de l'aportació de l'Estat al sistema de dependència, perquè en quatre anys compleixi el 50 % que li correspon, ja que actualment la Generalitat Valenciana aporta el 88 %.

"Volem ser rigorosos per al compliment de l'acord", ha subratllat Ábalos en declaracions als mitjans en referència al document programàtic mencionat on s'inclou la reforma del finançament autonòmic pel País Valencià.

Per la seva part, Baldoví ha detallat les propostes dels valencianistes per donar un vot favorable a Pedro Sánchez en la investidura. Quant al finançament, ha demanat que en màxim vuit mesos hi hagi una proposta en ferm per part del Govern. "Molt probablement serà un compromís que pugui acceptar el Govern", ha subratllat.

Així mateix, ha reclamat "afegir una mica més" a la proposta del deute "que suposi que s'alleugerirà la càrrega financera" i ha demanat que el Govern es comprometin a assumir el 50 per cent del sistema de dependència en els propers quatre anys i que en els primers dos haurà d'assumir com a mínim el 25%.

"Si finalment el PSOE és receptiu al document que enviem, si veiem que hi ha ganes d'arribar a un acord, per la nostra part crec que hi ha marge per passar de l'abstenció al sí, però només si arribem a un acord partint del document que presentarem", ha recalcat.