Els socialistes posen el crit al cel per l'estira-i-arronsa entre el Govern de la Generalitat i la CUP pels pressupostos. La portaveu del grup parlamentari del PSC, Alícia Romero, ha acusat al govern de Pere Aragonès de mercadejar amb Catalunya per aconseguir que li aprovin els pressupostos. "Quin preu està disposat a pagar?", ha preguntat. 

Romero ha acusat l'Executiu d'Aragonès de fer servir com a "moneda de canvi" els Mossos d'Esquadra i la recuperació econòmica per a seduir a la CUP, a qui ha definit com: "un partit radical d’extrema esquerra que, en general, el que fa és desequilibrar el govern". 

 

Ha lamentat que projectes com el del Hard Rock o els Jocs Olímpics d'Hivern trontollin, només per convèncer a la CUP. "S’està venent el país a la CUP, però no ara, des de fa temps", ha afirmat. 

Per més inri, la portaveu socialista ha lamentat com s'estan negociant aquests pressupostos: a través dels mitjans. Ha assegurat que tot plegat degrada la imatge de les institucions. 

Disposats a despenjar el telèfon

El PSC se segueix erigint en l'alternativa a la CUP, ja que han reiterat que  estan disposats a "despenjar el telèfon". Tot i això, Romero ha remarcat que qui ha de donar el primer pas per negociar els pressupostos amb els socialistes el Govern. 

Romero ha reiterat que els pressupostos presentats no els agraden, però que el PSC està disposat a treballar per millorar-los i que siguin aprovats, ja que són "conscients que Catalunya necessita pressupostos per al 2022". 

Compromís d'Illa

El líder parlamentari del PSC, Salvador Illa, va demanar ahir "serietat" al debat sobre els pressupostos catalans i va reiterar que si la CUP presenta una esmena a la totalitat, el seu partit "farà tot el que hagi de fer" perquè Catalunya no es quedi sense uns nous comptes per 2022.

Illa considera que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha de decidir si vol que les seves polítiques estiguin marcades pels plantejaments "radicals" de la CUP o per la "centralitat" i la "sensatesa" de PSC-Units.

En aquest sentit, i encara que des del Govern insisteixin que els cupaires són els seus "socis prioritaris" i facin cas omís dels oferiments dels socialistes. Però des del PSC han repetit aquest divendres que si la CUP presenta una esmena a la totalitat, consideraran que l'acord de govern està trencat. Tot i que Romero ha reconegut que tècnicament l'esmena a la totalitat es pot acabar retirant. 

 

Imatge  principal: Alícia Romero, portaveu del grup parlamentari del PSC, durant una roda de premsa al parlament / ACN