El líder del PSC, Miquel Iceta, ha anunciat aquest dissabte que dilluns vinent el seu partit tornarà a presentar davant del Tribunal Constitucional un recurs d'empara davant del nou ajornament del ple d'investidura perquè així el TC valori la possibilitat d'adoptar les mesures cautelars que permetin "posar en marxa el rellotge o bé decideixi quin és el camí per fer-ho".

Segons el líder del PSC, és molt probable que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg no admeti a tràmit el recurs presentat pel president del Parlament, Roger Torrent, després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena hagi denegat la presència de Jordi Sànchez al ple d'investidura, perquè no s'ha fet tot el recorregut jurisdiccional a Espanya, i "el TEDH és molt restrictiu en temes de mesures cautelars".

"Deixar-lo en mans d'un tribunal que no voldrà abordar la qüestió és encallar-nos una altra vegada i en aquest sentit seguim preocupats perquè els terminis no corren", ha reiterat Iceta. També ha dit que la política catalana està en uns "llimb legal", en un moment de bloqueig, i que els partits sobiranistes s'equivoquen proposant a una persona que no pot exercir les funcions.

"Pensar en altres escenaris"

En relació a l'acord entre JxCat i ERC per a la formació d'un nou govern, Iceta ha insistit en la necessitat de canviar de rumb "perquè la via unilateral no té cap sentit" i ha assegurat que no poden continuar donant validesa a una república i a un procés constituent quan no tenen majoria. "La CUP no comparteix aquest principi d'acord i no dóna suport al candidat. Potser és hora que es comenci a pensar en altres escenaris que no siguin escenaris de bloc", ha dit.

Ha assegurat que els ha sorprès que ERC parli de transversalitat, però que "transversalitat i blindar un bloc independentista són camins contraris", i per això els demana que acompanyin els seus fets amb les seves declaracions.

Renúncia de Salvadó

En relació a la conversa filtrada del diputat d'ERC Lluís Salvadó en la qual, sobre la recerca d'una consellera d'Ensenyament, conclou que cal elegir "la que tingui les mamelles més grans", Iceta ha demanat la renúncia de Salvadó.

"Creiem que Lluís Salvadó hauria de renunciar a les seves responsabilitats i ens estranya que el seu partit no li ho demani", ha asseverat.