"El PSC va encarregar l'enregistrament de La Camarga". Així ho ha afirmat a la comissió d'investigació sobre l'Operació Catalunya l'exparella de Jordi Pujol fill, Victoria Álvarez, i qui va ser gravada el juliol del 2010 al restaurant La Camarga de Barcelona amb l'aleshores líder del PP, Alícia Sánchez Camacho.

Segons Vicky, tal com és coneguda, va ser l'aleshores secretari d'organització dels socialistes de Catalunya, José Zaragoza, qui va encarregar la gravació. Álvarez ha assegurat saber aquesta informació a través de la persona que va posar el micròfon a la taula del restaurant, Elisenda Villena, una investigadora de l'agència Método 3. També ha assegurat que aquest enregistrament va estar durant "molt de temps al calaix de Rubalcaba", tot i que després ha precisat que no ho sabia i que això eren paraules del mateix expresident Jordi Pujol en seu parlamentària.

D'aquesta manera, l'exparella de Jordi Pujol fill ha assegurat que els socialistes són "tan responsables com el PP" dels fets que s'investiguen. En canvi, pel que fa a la implicació de la policia en el cas, Álvarez ha assegurat que els cossos espanyols "treballen molt bé" com també ho fa així "la justícia". "La policia és l'única que no m'ha enganyat", ha apuntat.

Camacho és una "traïdora"

Durant la compareixença, Álvarez també ha denunciat una "traïció" per part de Sánchez Camacho, a qui ha acusat durament de ser "gentussa" i d'haver traït a "al PP, a la justícia, a Espanya i a tothom". Segons ella, l'expresidenta del PP Català va enganyar-la en denunciar als jutjats que havia estat gravada sense el seu consentiment, quan s'hauria demostrat posteriorment que sí que ho sabia.

Álvarez ha assegurat que no pot denunciar Sánchez Camacho, tot i desitjar-ho, perquè "costa molts diners" i amb prou feines en té per menjar. Tot i això, ha vaticinat que Sánchez-Camacho tindrà molts problemes perquè la veritat sempre surt, abans o després”.

D'aquesta manera, l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola ha lamentat també la situació en què es troba després d'esclatar el cas de La Camarga. Álvarez ha assegurat que està "morta socialment", amb un domicili "a punt de ser embargat" i que no pot "quasi ni sortir de casa". En aquest sentit, ha reclamat als polítics que siguin ells els que persegueixin i investiguin la corrupció, i no ho deixin en mans de ciutadans que "no són ningú", per evitar situacions com la seva. 

Acusació contra els Pujol

Álvarez també ha denunciat que està rebent amenaces de diversos tipus i ha acusat la família Pujol i el seu entorn d'estar-hi al darrere. Tot i que ha volgut deixar clar que les amenaces són anònimes i que no pot acusar directament a ningú, Álvarez ha assegurat que creu que darrere hi ha "l'entorn de la família Pujol". "Jo he denunciat una família, no m'amenaçarà el del taller del cotxe", ha assegurat, al que ha afegit: "M'estan fent la vida impossible".

A més, pel que fa als Pujol, Álvarez ha assegurat que eren "intocables" i que ningú s'atrevia a denunciar la corrupció que hi havia. Entre els que haurien "tapat" aquest cas, segons la compareixent a la comissió parlamentària, hi hauria l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). Álvarez ha acusat l'Oficina, aleshores dirigida per Daniel de Alfonso, de "treballar per l'antiga Convergència i no pel bé de l'Estat".

Segons ha explicat, ella mateixa hi hauria aportat documentació sobre la família Pujol per tal que fos traslladada a la justícia, però De Alfonso hauria entregat només "tres fulles" que no justificaven aportar la informació del cas. A més, ha assegurat que aquesta documentació va arribar abans a CDC que a la fiscalia. Concretament, ha assegurat que hauria arribat a "la taula de Germà Gordó", i ho ha titllat de "màfia pura".

La "fúria" independentista

A més, Álvarez ha acusat l'expresident Artur Mas i Convergència Democràtica (CDC) d'haver-se sumat a l'independentisme quan van sortir els casos de corrupció "i no abans, com s'ha dit". En el moment en què Oriol Pujol va ser imputat pel cas de les ITV, "es desencadena la fúria independentista".

La compareixent, que ha carregat durament no només contra la corrupció sinó també contra l'independentisme, ha assegurat que el PDeCAT serà "un partit d'inhabilitats" perquè s'està "saltant la llei a la torera". A més, ha acusat als partits independentistes d'estar elaborant lleis en secret i de no dir a la població si el que volen és construir un país com "Corea del Nord".

Álvarez ha acusat la política catalana de ser la més corrupta i ha assegurat que darrere aquestes investigacions no hi ha una lluita contra l'independentisme, a parer seu, sinó contra la malversació de fons públics i ha exclamat: "Visca la investigació contra la corrupció a Catalunya!". Al que ha afegit que “el 90% dels catalans i dels espanyols que vivim a Catalunya no estem encantats, sinó el següent, que s’hagi fotut mà a Catalunya (pel que fa a les investigacions), perquè portem 30 anys de retard”.

A més, ha assegurat que aquestes males pràctiques li fan "fàstic" i que tots els casos, tant els catalans com els espanyols, li fan pensar si és a "Veneçuela".