Rialler i alleugerit. Així ha comparegut Jaume Collboni davant la premsa instants després de conèixer el resultat de la consulta interna dels comuns que avala folgadament un govern de coalició de Barcelona en Comú amb el PSC, assumint que els caldrà el vot favorable de Manuel Valls. El líder dels socialistes a Barcelona ha anunciat públicament que aquest dissabte votaran a favor de la investidura de Colau. 

Així doncs, com a mínim ja hi haurà 18 regidors que hi donin suport. Els mateixos que integraran el futur govern municipal. Ara bé, durant la seva roda de premsa, Collboni li ha adreçat un advertiment clar, que ha verbalitzat amb diverses fórmules. El nou govern d'esquerres comuns-PSC "no ha de subordinar la ciutat al procés", ha de garantir "la neutralitat institucional, el respecte al marc legal, a la Constitució, a l'Estatut i a la carta municipal". En aquest sentit ha avisat que no veu compatible defensar aquests postulats amb la incorporació d'ERC al govern municipal en un futur, una opció que es planteja Colau. Ara bé, sí que ha situat els republicans com a socis prioritaris a l'hora d'impulsar polítiques progressistes a la ciutat. També ha aprofitat per agrair públicament el suport de Manuel Valls a la investidura de Colau, "un acte de generositat". 

L'anterior experiència de govern compartit entre Barcelona en Comú i el PSC va acabar de manera abrupta. Colau va expulsar els socialistes pel seu suport al 155 i això va obrir una ferida profunda. Ara, però, Collboni assegura que "obrim una nova etapa, tinc l'obligació com a responsable polític i futur governant de la ciutat de mirar al futur, interpretant el resultat del 26-M". Veurem si dura. I quant.