El PSC assegura estar molt il·lusionat un cop tancats els col·legis electorals. Així ho ha expressat la seva portaveu i número 2 per Barcelona, Eva Granados, que ha vaticinat que "Catalunya obre una nova etapa" i que "el canvi ha arribat per quedar-se", en referència a una presumpta derrota de l'independentisme.

"Ningú comptava amb nosaltres fins fa tres mesos i ara ja som a la final. Estem molt il·lusionats", ha celebrat fent referència al triple empat entre la seva formació, JxCat i ERC que han previst la major part de les enquestes publicades fins a última hora.

Per altra banda, Granados ha celebrat també el normal desenvolupament de la jornada electoral i ha agraït la feina als membres de les meses electorals, els apoderats i els membres les forces i cossos de seguretat. "Votar en plena pandèmia era tot un repte i ha estat segur i ho celebrem", ha comentat.

La número 2 de la candidatura del PSC a les eleccions ha fet aquesta breu compareixença des de la sala Ernest Lluch, convertida en un plató per a la campanya electoral telemàtica. El candidat del PSC, Salvador Illa, segueix l'escrutini a la seu, al carrer Pallars, amb Granados i amb el líder del partit i ministre de Política Territorial, Miquel Iceta.

Arribada a la seu

Hores abans ha arribat a la seu del partit el candidat a la presidència, Salvador Illa, que ha desitjat que "el canvi prengui forma a les urnes" i, en la mateixa línia, ha augurat que és un canvi "que arriba per quedar-se".

salvador illa llegando sede PSC noche electoral / ACN

Foto: ACN

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha explicat en la seva arribada a la seu que estan "il·lusionats" i "esperançats" amb el compte enrere de la jornada electoral. "Estem convençuts que l'esperança s'imposarà sobre la por, que el futur passarà per davant del passat", ha enraonat el ministre, que ha dit està segur que "el canvi comença avui". Amb les enquestes de cara, Iceta ha admès que fa tres anys no pensaven que avui es trobarien en aquesta situació, "disputant la final".

Per la seva banda, Granados ha celebrat la "normalitat" amb què s'està desenvolupant la jornada electoral, marcada per la pandèmia. La viceprimera secretària dels socialistes catalans ha animat a la participació perquè "ningú es penedeixi" d'haver participat un cop es facin públics els resultats.