Tot i la insistència dels comuns perquè l'alternativa a un Govern independentista passi per un d'ERC amb el seu espai i el suport extern del PSC, els socialistes ho segueixen rebutjant al·legant que són ells qui han guanyat les eleccions.

Aquest dilluns ho ha reiterat la viceprimera secretària del partit, Eva Granados, en una atenció als mitjans mentre participava al cicle ‘El progrés en el segle XXI’, impulsat per la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball.

"Qui ha guanyat les eleccions és el PSC, hi ha una alternativa i passa per un Govern presidit per Salvador Illa", ha afirmat Granados demanant als partits independentistes que si no arriben a un acord en les negociacions pensin en "l'interès comú" i facilitin un Executiu liderat pels socialistes.

Foto: ACN

Cop de porta a la proposta dels comuns

Granados ho ha dit poc abans que el portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, tornés a instar als republicans a negociar amb el seu espai donant per fet el suport extern dels socialistes. En aquest sentit, Granados ha reafirmat que quan la presidenta del Parlament, Laura Borràs, convoqui una nova ronda de consultes, la seva formació tornarà a proposar Illa.

Si en aquell moment, "ERC i JxCat no han arribat a un acord, els partits d'esquerres haurien de recolzar la candidatura d'Illa", ha instat Granados als comuns i també als republicans tornant a reivindicar la victòria electoral de l'exministre de Sanitat. "Per no repetir eleccions s'ha de votar el candidat més votat", ha aclarit.

"Astorada" pel no acord independentista

Tanmateix, conscient que la possibilitat més viable per ara és que els partits independentistes tornin a formar Govern, Granados s'ha mostrat "astorada" pel fet que ERC i JxCat encara no hagin arribat a un acord. "No entenem perquè tenen Catalunya sense Govern tot i que porten governant junts des de fa 10 anys i en teoria tenen un projecte divisiu que els uneix que és la independència", ha valorat.

Per a la número dos del PSC, que Catalunya tingui un nou Govern és molt "urgent" per tal de poder afrontar "la reactivació econòmica, la recuperació social" i l'arribada dels fons europeus. Segons ha recordat, el futur Executiu s'haurà de coordinar amb la UE, la Moncloa, el món local i els agents socials i econòmics.

 

Imatge principal: la viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, en una atenció als mitjans mentre participava al cicle ‘El progrés en el segle XXI’ / ACN