Mentre a Badalona s'esgota el termini per tancar un pacte, abans del migdia de demà, per a la designació d'un nou alcalde, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha mostrat disposat a estudiar la possibilitat d'una alcaldia compartia entre socialistes i Guanyem, dividint el temps que resta fins a les properes eleccions, la meitat per al socialista Ruben Guijarro, l'altra meitat per a Dolors Sabater, de Guanyem.

"Vista la fragmentació, no em sembla ni molt menys un disbarat, sinó una proposta que hauria de ser tinguda en compte", ha assegurat Iceta en una roda de premsa telemàtica.

El primer secretari dels socialistes, que ha insistit que serà el partit a Badalona qui prendrà la decisió, ha subratllat que "no es tracta de resoldre el ple de demà sinó de donar un govern estable a la ciutat per als propers tres anys".

Pel que fa la proposta de Guanyem de cedir dues tinences d'alcaldia al PSC a canvi dels seus vots per fer Sabater alcaldesa, Iceta ha advertit que "no es correspon amb l'equilibri de forces polítiques que hi ha a Badalona, on el PSC té 9 regidors i Guanyem, 4.