El PSC s'imposaria a les eleccions municipals de 2023 a Lleida, encara que amb un ajustat resultat, segons el baròmetre publicat pel mitjà UA1 Lleida Ràdio. Els resultats mostren que els socialistes, amb Fèlix Larrosa com a candidat a l'alcaldia, guanyarien els comicis i s'emportarien entre 7 i 8 regidors, mentre que ERC i Junts n'aconseguirien entre 6 i 7 cadascun. De fet, l'enquesta mostra uns resultats similars als de les últimes eleccions de 2019 i l'única novetat és la possible entrada del partit d'ultradreta Vox a la Paeria de Lleida

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Lleida: tota la llista

📆 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

PSC guanyaria, perseguit per ERC i Junts

L'enquesta feta per UA1 Lleida Ràdio assenyala que, si les eleccions municipals tinguessin lloc ara mateix a Lleida, hi hauria pràcticament un triple empat entre el PSC, ERC i Junts, molt similar al que va passar el 2019. En aquella ocasió, ERC va passar per davant del PSC, però tots dos van assolir 7 representants, mentre que Junts es va quedar amb 6 regidors. Ara, els socialistes obtindrien el percentatge de vots més gran, però les altres dues formacions no s'hi allunyarien gaire. El candidat dels republicans i actual paer en cap, Miquel Pueyo, quedaria en segona posició i aconseguiria sumar entre 6 i 7 regidors, mateixa forquilla que Junts, amb Toni Postius com a líder. 

Ciutadans cau; Vox entra

Pel que fa a la resta de partits, el PP se situaria com a quarta força amb més representants a la Paeria en les eleccions municipals. El seu candidat Xavi Palau milloraria els últims resultats, escalant dues posicions i arribant fins als 3 regidors. Per contra, Ciutadans es quedaria fora de l'Ajuntament de Lleida, perdent els seus tres representants actuals. La seva sortida del consistori permetria la irrupció del partit d'extrema dreta Vox, que obtindria entre 1 i 2 regidors. 

Per la seva part, la CUP i els comuns es podrien quedar a les portes d'entrar a la Paeria. Tots dos partits es trobarien prop d'aconseguir el 5% de vots necessaris per entrar a l'Ajuntament, encara que els anticapitalistes són els que tindrien més opcions d'aconseguir representació. En tot cas, la CUP i el Comú de Lleida obtindrien una forquilla d'entre 0 i 2 regidors a les eleccions municipals. Altres formacions, com Valents o Activem Lleida, es quedarien fora de la Paeria.

Molts ciutadans es mostren indecisos

Des del mitjà citat destaquen que un 36,8% dels lleidatans enquestats pel baròmetre encara no saben a quina formació política votaran a les eleccions municipals de 2023. Així mateix, un 23,6% de les persones consultades no tenen previst votar o ho faran en blanc. L'estudi ha estat elaborat per Infortécnica mitjançant 338 enquestes telefòniques fetes pràcticament dos mesos abans de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig.