El PSC ha avisat aquest dimarts que el full de ruta independentista "torpedina qualsevol intent" de resoldre l'emergència social del país ja que "nega" la negociació amb l'Estat i la millora del finançament i, per tant, impedeix desplegar mesures socials "assumibles".

Davant d'això, el grup parlamentari socialista plantejarà propostes de resolució "factibles" en àmbits com l'educació, l'ocupació i la salut i apostarà pel "diàleg i la millora de l'autogovern" durant el debat de política general.

La portaveu socialista al Parlament, Eva Granados, ha criticat l'"intent" del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de "mantenir la tensió ambiental amb l'Estat" i d'estar "enrocat a culminar viatges impossibles".

El PSC instarà el Govern a negociar "sense dilació" un nou sistema de finançament per a Catalunya i a presentar, abans que acabi l'any, les bases d'un Pacte Nacional per a la Indústria.

També reclamarà que els pressupostos del 2017 incloguin partides per a polítiques actives d'ocupació, formació i foment de l'ocupació que representin almenys l'1,5% del PIB. D'altra banda, el grup socialista proposarà l'adopció de mesures urgents i específiques per als desocupats majors de 45 anys o en situació d’atur de llarga durada i de lluita contra l’atur juvenil.

Granados ha avançat que altres de les propostes de resolució que registraran durant el debat de política general tenen a veure amb la petició d'incrementar les inversions sanitàries, amb l'horitzó 2020, per arribar a una despesa per càpita de 1.500 euros "d’acord amb els estàndards europeus".

Ajuntaments

Finalment, el PSC també demanarà al Govern que elabori i presenti en seu parlamentària, en el termini de dos mesos, un calendari de pagament als ajuntaments.

"A les nostres resolucions hi ha una clara aposta pel diàleg i la millora de l’autogovern que contrasten amb l’intent permanent de Puigdemont i el seu Govern de mantenir la tensió amb l’Estat", ha resumit la portaveu parlamentària socialista.

Granados també ha assegurat que "davant d'un Govern presoner de la CUP i una agenda nacional irrealitzable, el grup socialista ofereix propostes factibles que repercutirien decisivament a millorar la vida de catalanes en un moment de desatenció de les seves necessitats diàries"