El PSC no tanca la porta a portar de nou el vot de Lluís Puig al Tribunal Constitucional després que la Mesa del Parlament hagi rebutjat les peticions de reconsideració de socialistes, Vox i Ciutadans sobre l'habilitació del vot telemàtic que permetrà a l'exconseller participar en les votacions des de l'exili. Fa una setmana el TC va donar la raó als socialistes i va tombar la fórmula que fins aleshores emprava el Parlament per comptabilitzar el vot de Puig i ara, la portaveu parlamentària del partit, Alícia Romero ha assegurat que es prendran les decisions que "considerin oportunes". Aquestes podrien incloure un nou recurs d'empara al TC, davant el que consideren una “astúcia” de l'independentisme per desobeir tant la sentència com el mateix reglament del Parlament. 

A més, Romero ha insistit que ara per ara, el Parlament no permet aquest vot telemàtic. Només ho va fer durant la pandèmia, quan la situació era realment excepcional, segons Romero, i es demanava als diputats que no anessin als plens. En canvi, creu la socialista, el cas de l'exconseller a l'exili ni és excepcional, ni compleix els supòsits que recull el reglament de la cambra, tot assenyalant que la sentència del Tribunal Constitucional apunta que "aquesta persona podria venir voluntàriament a exercir de diputat". Anant més enllà, Romero creu que no només Puig no pot votar telemàticament perquè el reglament no ho permet, sinó perquè el Parlament no està preparat per habilitar-ho, i s'hauria de buscar fer-ho d'una altra manera. Tot plegat, considera, "torna a posar les institucions de Catalunya en una situació crítica". 

Ciutadans: "Si tots podem votar telemàticament, digui-ho i marxem a casa"

Al començament del Ple, quan la vicepresidenta de la Mesa, Alba Vergés ha anunciat que hi havia dos vots delegats i que un dels diputats votaria telemàticament, en referència a Puig, des de Ciutadans i Vox han demanat la paraula per mostrar la seva disconformitat. Per un costat, Nacho Martín Blanco ha denunciat que la decisió “arbitrària” de la Mesa és una "nova recaragolada excessiva", contaria a la Constitució i a la decisió del Tribunal Constitucional. "Si tots podem votar telemàticament, digui-ho i marxem tots a casa", ha afegit. Per la seva part, Joan Garriga ha preguntat per quin article del Parlament s'ha basat la mesa per habilitar el vot telemàtic, ja que segons el reglament, només es permet la delegació si hi ha una malaltia de llarga durada o baixa per paternitat o maternitat. Tant Ciutadans com Vox han presentat també una petició de reconsideració, però com la del PSC, han estat rebutjades per la Mesa.