El secretari de política municipal del PSC, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dilluns que el grup parlamentari socialista preguntarà al Parlament quin ha estat el cost dels actes institucionals de la Diada. En roda de premsa, Collboni ha manifestat que el partit vol saber quines despeses s'han destinat a finançar una celebració adreçada "només a la meitat dels catalans" i que vol "convertir" l'Onze de Setembre en la Diada de l'independentisme.

El també president del grup municipal socialista de Barcelona ha lamentat que els independentistes s'hagin "apropiat" de la Diada i ha reclamat una celebració "per a tots", "inclusiva" i "respectuosa". Després que en una entrevista a La Sexta, el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi dit que no es resigna a creure que líder del PSOE "sigui igual" que Rajoy, el PSC han destacat la voluntat de Sánchez de resoldre el conflicte per la via diàleg dins de les lleis.

Collboni ha retret a Torra que si el govern espanyol trobés una correspondència "a la mateixa alçada" es faria un pas important per "desescalar" el conflicte i trobar vies de solució.