El PSC ha decidit abandonar la comissió parlamentària sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Després de participar a la sessió de constitució de la comissió i també a la primera trobada, que ha tingut lloc aquest dimarts, els socialistes han decidit no seguir formant-ne part en considerar que es tracta d'una "eina de propaganda"

Així ho han anunciat els socialistes a través d'un comunicat en què han denunciat "el bloqueig de la majoria parlamentaria independentista" a peticions de compareixences com la de l'interventora general de la Generalitat, el Secretari General del Departament de Vicepresidència d'Economia i Hisenda i altres "figures clau pel seu coneixement transversal sobre el que succeïa a la Generalitat mentre van estar vigents les mesures aprovades pel Senat".

La comissió sobre la suspensió de l'autonomia catalana queda amb la marxa del PSC encara més fluixa ja que ni Cs ni tampoc PP hi participaven i aquest dimarts també ha destacat l'absència de la CUP, que no hi ha asistit com a crítica per la no aprovació de les seves peticions. Tot i això, els cupaires asseguren que assistiran a les sessions en funció de quin sigui el compareixent del dia.