Hi ha una paraula que tothom té a la boca ara que s'acosta el debat d'investidura del president espanyol. I els socialistes catalans no són una excepció. El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha apel·lat avui dimarts a la "responsabilitat" dels partits amb representació al Congrés dels Diputats perquè facilitin la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, ja que "no hi ha alternativa" i bloquejar la legislatura "aboca a escenaris que no convenen".


"Apel·lem les responsabilitats de tots els grups polítics perquè no bloquegin una investidura que el PSC veiem bona per a Catalunya, per a Espanya i per a Europa", ha exposat en la roda de premsa posterior a la reunió de la Comissió Executiva dels socialistes catalans.

"Catalunya no és obstacle per a res"

Illa ha negat que l'obstacle per incorporar membres d'Unides Podem en el pròxim Consell de Ministres siguin les diferències entre socialistes i morats sobre com s'ha de gestionar el conflicte català. "Catalunya no és obstacle per a res, tampoc per a una investidura de Pedro Sánchez", ha recalcat el dirigent del PSC, que ha insistit que "el que cal fer aquí és llegir correctament els resultats electorals".

En aquest sentit, ha defensat que la fórmula que millor recull el que van expressar els ciutadans a les urnes el passat 28 d'abril és un govern de "cooperació" en què PSOE i Unides Podem col·laborin en tres nivells; al Congrés, en la definició de polítiques i en la seva implementació, això sí, sense presència directa en el Consell de Ministres.