Les restriccions per la segona onada de la covid-19 tornen a colpejar durament el sector de la cultura i els professionals del sector han sortit a protestar i reclamar ajudes aquest dissabte a les ciutats de Barcelona i Girona.

A la capital catalana, unes 600 persones s'han concentrat als Jardinets de Gràcia per demanar la reobertura del sector cultural. La marxa ha baixat pel Passeig de Gràcia, que la Guàrdia Urbana ha tallat al trànsit.

Amb l'exhibició de diversos cartells, els manifestants han defensat que la cultura és segura davant el coronavirus, i han demanat que els ajuts per donar suport a sectors afectats arribin també al cultural.

Per altra banda, a Girona, uns 150 professionals han protestat per reclamar ajudes "reals" davant la crisi provocada per la pandèmia. Els concentrats han recordat en un manifest que són un sector essencial i han encès desenes d'espelmes davant de la Casa de Cultura de Girona.

manifestacio cultura girona - acn

Uns 150 professionals han protestat per reclamar ajudes "reals" a Girona / Foto: ACN

Uns manifestants han portat pancartes on es podia llegir lemes com 'No només del pa viu l'home' o 'No morirem de covid, morirem de gana'. En el manifest també han demanat que la cultura sigui declarada un "bé de primera necessitat" i han recordat que els artistes es van posar a disposició de la ciutadania durant el primer confinament i han lamentat que se'ls hagi deixat "desprotegits".