L'Espai Mas Marroch de Vilablareix, literalment blindat per les forces de seguretat, es prepara per rebre el rei Felip VI aquest vespre entre protestes independentistes i una concentració de suport d'unionistes. El monarca acudirà a Vilablareix a lliurar els premis Princesa de Girona després que l'Ajuntament gironí li ha comunicat que l'Auditori de la Fira, on habitualment es convocava aquest esdeveniment, no es pot utilitzar, ni se li tornarà a oferir en el futur. També els consistoris de Vilablareix i de Caldes de Malavella, on la Fundació ha convocat per demà la jornada Restacatadors de talent han deixat clar que el Rei no és ben rebut.

Abans d'accedir a la carretera que condueix al camí del Mas, els Mossos han tallat la circulació i és en aquell punt on a hores d'ara hi ha concentrat un centenar d'independentistes, malgrat la pluja, que han rebut la rèplica d'unes desenes de persones amb banderes espanyoles. 

Els CDR han convocat també una segona concentració al Mas Aliu, que es troba situat a poca distància del Mas Marroch, amb la voluntat de dirigir-se caminant fins al centre d'esdeveniments del germans Roca, on es farà l'acte.

Quan el monarca arribi a Vilablareix, però, haurà de recórrer una carretera literalment entapissada de llaços grocs.

Els reis han arribat a les 12,30h a l'hotel Camiral de Caldes de Malavella, on habitualment s'hostatgen amb motiu d'aquesta cita anual i on s'han trobat amb un grup de premiats d'anys anteriors, han tingut la reunió de treball amb el Patronat de la Fundació i un dinar, posterior.