L'independentisme català ha celebrat que el govern de Hong Kong hagi retirat definitivament la llei d'extradició gràcies a les contínues protestes dels manifestants, i que el poble hongkonguès hagi aconseguit així el seu primer objectiu. Diferents representants del Govern, de partits independentistes i d'entitats sobiranistes han manifestat a través de les xarxes socials que el fenomen de Hong Kong és tot un referent.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat a través del seu compte de Twitter que celebra "que la tenacitat del poble de Hong Kong hagi aconseguit el seu primer objectiu". A més, el president ha afegit que "ara cal aturar la repressió i escoltar la resta de demandes democràtiques". Finalment, Torra ha considerat que els fets són "un exemple per a tots els pobles".

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha assegurat que "protestar multitudinàriament funciona en alguns racons de món". I en aquest sentit s'ha preguntat: "Parlant de les negatives dels governs espanyols a concedir un referèndum en què la gent pugui decidir el seu futur, per què caldria aplicar la democràcia si es pot aplicar el codi penal?"