Una desena de membres de la Coordinadora Antimonàrquica de Girona han desplegat una pancarta a la porta de l'Hotel Camiral de Caldes de Malavella (la Selva) en contra de la presència dels reis d'Espanya. El dimecres que ve, 5 de juliol, està previst que els Reis acudeixin a l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) en aquest hotel de Caldes. Com a mostra de rebuig, la plataforma ha decidit organitzar una protesta per demostrar al Rei "que no és benvingut". Després de desplegar la pancarta, els organitzadors han llegit un manifest i han animat la ciutadania perquè participi en la manifestació de dimecres a les sis de la tarda. La convocatòria és al jaciment del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella.

"Una oportunitat que no podem deixar perdre", així descrivia dies enrere Quim Tell, de la Coordinadora Antimonàrquica, la manifestació que ha convocat aquesta entitat per boicotejar l'acte d'entrega dels Premis Princesa de Girona a Caldes de Malavella. En els últims anys, aquest esdeveniment havia tingut lloc a Barcelona, però enguany la monarquia ha decidit tornar-los cap a Girona, tot i que no a la ciutat sinó a un hotel proper a Caldes de Malavella. "Tenen la batalla perduda a Girona. Han de destinar uns recursos molt grans per fer els actes aquí, envoltats de policia", ha apuntat Tell en declaracions a ElNacional.cat, assegurant que la monarquia s'amaga cada cop que ha de fer un acte a aquesta zona del país.

Segons ell, la intenció dels Borbons és recuperar Girona, un territori que van perdre el 3 d'octubre amb el discurs del Rei contra l'independentisme. "És el segon punt monàrquic de l'Estat, juntament amb Astúries, però per ells, Girona grinyola. Aquí hi ha una gran majoria independentista i que encara és més gran si hi sumes els que se senten espanyols, però són republicans", resumeix Tell, demostrant que la Família Reial no és benvinguda. Aquesta concentració convocada per la Coordinadora Antimonàrquica està prevista per a dimecres 5 de juliol a les 18 h a la sortida de Caldes de Malavella, per després anar caminant fins al club de golf, on se celebra l'entrega de premis. Tell reconeix que les circumstàncies fan que sigui difícil que sigui una manifestació multitudinària, un dimarts tarda del mes de juliol a un municipi on és difícil accedir amb transport públic, però confia que si finalment s'acaba fent una crida nacional, des dels diferents partits i entitats independentistes, aquesta pot ser un èxit: "Nosaltres estem molt motivats".

Boicotejar l'acte i que s'arribi a suspendre

L'objectiu de la coordinadora és aconseguir boicotejar l'acte i que s'arribi a suspendre. Tell recorda que no seria el primer cop que això acaba passant, posant com a exemple un esdeveniment de la mateixa Fundació que s'havia de celebrar a l'escola Vedruna de Girona. Les famílies van avisar la coordinadora i aquesta va organitzar una manifestació per evitar-ho sota el lema "Girona no té rei". El mateix Tell va acabar detingut en aquella concentració, hores més tard va ser posat en llibertat, però van aconseguir que l'acte de la Fundació Princesa de Girona, títol que ostenta l'hereva, juntament amb el d'Astúries, no se celebrés a aquesta escola.