L'exdirigent del PP Esperanza Aguirre ha demanat al PP que cedeixi els vots que facin falta al PSOE perquè es pugui investir el candidat socialista, Pedro Sánchez, i facilitar així un govern del PSOE en solitari.

"Que el govern espanyol caigui en mans d'independentistes i comunistes bolivarians és un drama a evitar costi el que costi", ha sentenciat Aguirre, que ha considerat que un executiu dels socialistes en solitari "seria millor".

L'exdirigent ha reconegut que aquesta opinió "és un risc" i que no és compartida per part dels populars però ha assegurat que la investidura amb els vots del PP demostraria que els populars posen "l'interès d'Espanya per sobre de tot". A més, Aguirre ha explicat que ja ho havia traslladat en privat al líder del PP, Pablo Casado.

"Personalment, jo crec que Pedro Sánchez governant en solitari seria millor. I per a això, fixeu-vos el que li vaig a dir, crec que caldria oferir-li a Pedro Sánchez els vots que fossin necessaris, cinquanta i tants, perquè pugui ell investir i governar en solitari, que és el que ha dit ell tot el temps que volia fer ", ha declarat.

Després d'assistir a l'acte de commemoració de la Constitució que s'ha celebrat a la Comunitat de Madrid, ha admès que aquest oferiment és "un risc" que no és compartit per "la majoria dels dirigents de l'PP", però ha recalcat que "honradament "és el que ella pensa.

"Com deia Fraga, Espanya és l’únic important”

En aquest sentit, ha destacat que aquesta oferta perquè Sánchez governi en solitari, havent estat investit amb els vots de PP, "demostraria" que el Partit Popular posa l'interès d'Espanya per sobre de tot. "Com deia Manuel Fraga, Espanya és l'únic important", ha asseverat.

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid ha revelat que ha traslladat personalment aquesta proposta al líder d'el Partit Popular, però en l'àmbit privat. "És el que penso i ja saben que jo sempre dic el que penso", ha emfatitzat, per admetre que Casado "no està d'acord" amb la seva tesi.

Finalment, Aguirre ha posat en valor la Constitució de 1978 perquè, segons ha dit, per primer cop es va fer un text de "tots els espanyols" i no de "uns contra els altres" i aquest és el "gran èxit" de la Llei fonamental . A més, ha subratllat que a Catalunya es va votar amb el suport de el 92% dels ciutadans.