El sindicat Professors de Secundària, el més important en aquest segment de l'ensenyament, ha criticat que el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, hagi "forçat" la dimissió del director de l'escola de Sallent (Bages) on va morir una nena després de l'assetjament d'altres alumnes. "De fet no ens estranya gens, es correspon amb el modus operandi usual del Departament: carregar la culpa de la seva incompetència sobre qui no la té. Amb la normativa actual, en casos d’assetjament entre alumnes, tant el professorat com les direccions del centre estan lligats de peus i mans, i la societat ha de saber-ho: no poden fer pràcticament res", ha assegurat. 

El sindicat ha demanat que no es carreguin responsabilitats sobre el professorat i les direccions "que el Departament no els faculta per exercir". "Prou de sortir a les fotos i prou d’eludir les pròpies responsabilitats. Qui ha fet la normativa és el Departament, i el màxim responsable del Departament és el conseller d’Educació. És ell qui ha de retre comptes per una normativa ineficaç. I si no li agrada afrontar les seves responsabilitats, que se’n vagi d’una vegada", ha afegit.

La secretària general d'Educació, Patrícia Gomà, va anunciar dimecres que, en finalitzar el curs, hi haurà un relleu en la direcció de l'Institut Llobregat de Sallent. "Hem convingut amb el director del centre educatiu que en finalitzar el curs hi haurà un relleu", ha afirmat Gomà.  Aquesta mesura hauria estat acordada entre el Departament i la direcció del centre per afrontar la situació complexa que viu la comunitat educativa del municipi a causa del suïcidi d'una alumna del centre. Gomà va afegir que la mesura serveix per donar un canvi i un respir a una comunitat educativa i a un institut que estan molt trasbalsats i que han patit molt aquests esdeveniments. La secretària general d'Educació va subratllar que el canvi només afecta la direcció i no la resta de l'equip directiu. No va voler avançar si ja hi ha relleus decidits.

Així mateix, Gomà va informar que ja s'han acabat d'elaborar els expedients que es van encarregar als diferents actors per intentar escatir tots els angles del cas. Un d'aquests expedients, en el qual va posar més èmfasi, recull les opinions de l'alumnat. Tots aquests informes s'han posat aquest dijous a disposició del jutge instructor del cas. La secretària general d'Educació ha destacat que el que ha passat a Sallent és una situació molt complexa que no té resposta fàcil. Va subratllar que s'havien fet moltes coses per ajudar la família i el centre, tant des del municipi com des dels serveis socials o de salut. Al seu entendre, es buscava solucionar i canviar moltes dinàmiques complicades de relació conflictiva en general a tot el col·lectiu educatiu i a tot el grup de primer d'ESO.