El vicesecretari general de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, i el diputat de la CUP Albert Botran, van exposar ahir al Parlament Europeu en nom de la plataforma Esquerres per la Independència, la situació actual del procés de sobirania de Catalunya.

La intervenció es feu a petició del Grup de l'Esquerra Europea - Esquerra Verda Nòrdica  (GUE - NGL) per tal de conèixer de primera mà i des de posicions d'esquerres quin és el context polític actual a Catalunya davant l'anunci de la celebració d'un referèndum d'autodeterminació l'1-O.

Sergi Perelló va fer una exposició, davant de 70 diputats i assistents del GUE-NGL, de 12 lleis i mesures aprovades per Parlament de Catalunya i suspeses pel Tribunal Constitucional d'Espanya.

Per la seva part, Botran va fer un repàs de la contextualització del moment actual fent èmfasi en els valors democràtics i progressistes que encarna la construcció de la República Catalana.

Esquerres per la Independència és una plataforma política i social que aplega oficialment ERC, la CUP, Poble Lliure i la Intersindical-CSC, entre d'altres organitzacions. A més té el suport d'un nombre important de membres de Catalunya en Comú, CCOO i UGT.