Procés Constituent i la CUP no concorreran plegats a les eleccions del 21 de desembre, segons ha explicat en un comunicat la primera formació. La decisió arriba després que no s'hagi pogut concretar una proposta de confluència a l'entorn dels objectius plantejats per Procés Constituent.

Alguns d'aquests objectius passen per la sobirania nacional i l'apoderament ciutadà, un procés constituent d'iniciativa ciutadana, combat del neoliberalisme, agermanament amb la lluita per a l'alliberament polític dels pobles i nacions oprimides o alliberament dels presos polítics, defensa de les institucions catalanes i rebuig de l'aplicació de l'article 155.

Tot i que no s'hagi pogut concretar aquesta proposta de confluència, els dos actors constaten que cal continuar la col·laboració que hi ha en l'àmbit del municipalisme i que cal seguir ampliant els marcs d'entesa en el territori. També s'ha dit que hi ha coincidència en la línia programàtica i que s'està obert a col·laborar un cop passades les eleccions del 21-D.

A banda, Procés Constituent es compromet a col·laborar i afavorir qualsevol plataforma unitària i transversal que pugui sorgir després de les eleccions del 21-D per defensar les llibertats, els drets laborals i socials, i promoure els espais democràtics i la sobirania.