El procés català ha irromput en la gira europea que va començar aquest divendres el mític grup U2. La formació irlandesa ja va anunciar que la nova gira estaria dedicada a reivindicar els valors europeus com la democràcia, la llibertat i el retorn del poder al poble. En aquest context, U2 ha fet servir imatges de manifestacions independentistes per il·lustrar-ho. 

Tot just a l'inici del concert, la banda projecta un vídeo que repassa grans moments que han marcat un abans i un després en la història de la humanitat: la Segona Guerra Mundial, la lluita per la no-violència, les reivindicacions LGTBI... Entre aquestes imatges es mostra un vídeo d'una manifestació independentista catalana. "És el camí del progrés humà. L'odi dels homes passarà. Els dictadors moren. El poder torna a la gent. Tu tens el poder. Unim-nos per lluitar per un món nou", assenyala el vídeo.

(El procés català irromp en el segon 21)

En un article al diari alemany Franfurter Allgemine abans de començar el tour, el vocalista del grup, Bono, va anunciar que la gira es basaria en la defensa d'aquests valors democràtics europeistes. Precisament el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una piulada, va celebrar la defensa que fa U2 d'aquests valors. 

La gira va començar aquest divendres a Berlín i recorrerà gairebé totes les capitals europees. Els dies 20 i 21 serà el torn de Madrid.