L'economista Santiago Niño Becerra ha manifestat que el problema d'Espanya, des d'un punt de vista econòmic, ha estat sempre que no té prou ingressos pel que necessita. 

"El problema d'Espanya sempre ha estat d'ingressos. És cert que la pressió fiscal és més baixa que a altres països de la UE, però el frau i l'elusió fiscal són descomunalment més elevades", ha indicat.

Niño Becerra també ha analitzat els problemes de la factoria Nissan, i n'ha fet la seva particular valoració.

"El món de l'automòbil es troba en total evolució i s'hauran d'afrontar canvis radicals i reorganitzacions profundes. Això ja era visible des de fa 10 anys. I de sobte arriba una cosa denominada SARS-CoV-2 que obliga a aturar activitats per tot arreu", ha indicat.

Al seu entendre, és la justificació, el motiu perfecte per abordar canvis "radicals i enormes" per part de les empreses de l'automòbil. "Nissan, per exemple, o Renault. Ahir Bruno Le Maire, el ministre d'Economia de França, va dir que Renault "podria desaparèixer"", ha recordat.

"Aquests canvis transcendentals haurien arribat igual, però el virus els ha superaccelerat i ha llimat moltes protestes que s'haurien generat: amb la pandèmia per tot arreu, qui discutirà l'abast i la conveniència d'aquests canvis?", s'ha preguntat.