La primera revista juvenil del món, Vice, especialitzada en art contemporani independent i cultura juvenil, ha carregat en un reportatge contra la censura que està impulsant Espanya contra l'APP de Tsunami Democràtic, que ha estat acceptada per Microsoft. Segons Vice, tot plegat és "un gir perillós" per a la democràcia a Espanya.

"Espanya és el tercer i el més recent dels països que han fet peticions de desmantellar aplicacions de Github, després de la Xina i Rússia. Si els manifestants poden utilitzar una VPN i accedir a la web de Tsunami Democràtic des d'una ubicació virtual diferent, encara poden utilitzar l'aplicació. Però la decisió del govern espanyol de censurar l'aplicació és un senyal preocupant en el sentit que un moviment de protesta acaba amb un gir perillós per a la democràcia a Espanya", indica. 

Vice

Vice titula el reportatge Espanya i Github bloquegen una aplicació que ajuda els manifestants a organitzar-se, fent evident que es tracta d'un cas de censura i d'atac a la llibertat d'expressió. 

"Com en gairebé tots els moviments actuals d'activistes i de protesta pública, utilitzen les xarxes socials i les aplicacions per comunicar-se i organitzar accions. Pero aquesta setmana el govern espanyol ha sol·licitat a Github que bloquegés l'accés a una d'aquestes aplicacions, amb un moviment que posa l'executiu espanyol al costat de la censura. Github és propietat de Microsoft, que ha complert l'ordre", afirma Vice.

La revista recorda que l'Audiència Nacional espanyola argumenta que Tsunami Democràtic "és una organització delictiva que impulsa la gent a cometre atemptats terroristes".