El principal diari econòmic suís, Finanz und Wirtschaft, ha advertit avui en una anàlisi sobre Europa que el conflicte de Catalunya amb l'Estat espanyol segueix sense resoldre's i això serà un dels problemes que tindrà la UE durant el 2019. "A Espanya, el conflicte regional entre el govern central de Madrid i el moviment independentista de Catalunya s'ha calmat, però segueix cremant", assenyala.

Segons Finanz und Wirtschaft, aquest fet juntament amb d'altres fa que "Europa estigui buscant el seu sentit". "Molts problemes posen a prova el projecte europeu", assegura. 

Finanz und Wirtschaft

El diari situa la no solució del contenciós català al costat dels problemes que té el president francès, Emmanuel Macron, a França. "Fa un any, al mes de setembre, Macron va pronunciar un curiós discurs davant el Parlament europeu sobre una nova visió de la UE. I avui està sent qüestionat al seu país", recorda. "França amenaça fins i tot ara de no complir els criteris d'estabilitat europeus, com sí que va fer entre el 2008 i el 2017", afegeix.

També cita la inestabilitat d'Itàlia. "Ha estat enfeinada discutint amb la UE el seu pressupost durant mesos. Amb un deute que representa al voltant del 130% del producte interior brut (PIB), la quota del 60% del PIB que permet la UE queda fora totalment del seu abast", recorda.