La princesa Elionor finalment jurarà la Constitució davant el Parlament el pròxim 31 d'octubre, dia en què farà 18 anys, segons ha informat el Palau de la Zarzuela. Era la data fixada inicialment, però la previsió que hi hagués eleccions generals al desembre i que les cambres es dissolguessin a finals d'octubre, havia capgirat els plans de la Corona. Però l'avançament dels comicis al passat 23 de juliol va deixar via lliure per recuperar la data ideal, i aquest divendres s'ha confirmat que així serà. Elionor, que actualment segueix els passos del seu pare a l'Acadèmia General Militar de Saragossa, també farà el mateix que Felip VI va fer el 30 de gener de 1986, dia en què va fer la majoria d'edat: jurar la Constitució davant els diputats i senadors. El rei emèrit Joan Carles I aprofitarà l'esdeveniment per fer un nou viatge a Espanya, però no participarà en els actes institucionals.

El jurament de la Carta Magna és la següent passa institucional més rellevant per a l'hereva al tron després que assumís la condició de princesa d'Astúries quan Felip VI va passar a ser cap d'Estat el juny del 2014 després de l'abdicació del pare. La Constitució espanyola estableix en el seu Títol II, de la Corona, que "el príncep hereu", en aconseguir la majoria d'edat, prestarà jurament d'"exercir fidelment les seves funcions, guardar i fer guardar la Constitució i les lleis i respectar els drets dels ciutadans i de les comunitats autònomes" i també el de "fidelitat al Rei". No s'estipula enlloc que hagi de ser just el dia del 18è l'aniversari, però seguint la tradició, la Casa Reial ha escollit aquest dia. 

Després de la sessió del Parlament, Elionor rebrà el Collar de l'Ordre de Carles III, màxima condecoració d'Espanya, en un acte que se celebrarà al Palau Reial, en presència dels poders de l'Estat. Després, hi haurà una celebració privada al Palau del Pardo, amb la Família Reial, segons ha informat la Corona.

Joan Carles I aprofita per fer un nou viatge a Espanya

Una altra de les novetats és que el rei emèrit, Joan Carles I, que des de l'agost del 2020 resideix a Abu Dhabi, als Emirats Àrabs Units, aprofitarà l'esdeveniment al voltant de la majoria d'edat de la neta per fer un nou viatge a Espanya. Tanmateix, ha quedat exclòs dels actes institucionals, i tan sols participarà en la celebració privada. 

Però abans de la cita de finals d'octubre, Joan Carles I tornarà a Sanxenxo, a Galícia, dilluns que ve, per participar en les regates que se celebren a la localitat a partir de dijous. La curiositat és que el seu fill també visitarà Galícia aquell mateix dijous, ja que entregarà el III Premi Foro La Toxa. Amb tot, no està previst que es retrobin, tot i que no s'han vist des del gener, quan van coincidir en el funeral de Constantino, a Grècia.