Han aparegut les primeres veus al PSOE que parlen de si s'haurà de sacrificar políticament el president espanyol, Pedro Sánchez. El president d'Aragó, el socialista Javier Lambán, ho ha indicat amb tota claredat al ple de les Corts aragoneses, quan responia a una interpel·lació del partit ultra Vox. "Salvar vides dels aragonesos està molt per davant de salvar políticament Pedro Sánchez", ha indicat, mentre assegurava que no li agrada el pla de desconfinament elaborat pel govern del PSOE i Podemos.

El dirigent aragonès ha promès que utilitzarà "tots els mitjans" al seu abast per modificar el pla de desescalada de Sánchez, i ha donat a entendre que no val per a Aragó. "No ens agrada, no respon al que el Govern d'Aragó havia plantejat", s'ha queixat.

Lambán ha argumentat que la unitat provincial per avançar per les fases de desescalada és "absolutament artificial" per afrontar la crisi. "Hi ha zones en les quals no s'ha produït cap contagi i que podrien recuperar la normalitat ja ara. Hi hauria una certa justícia poètica en tot això", ha argumentat. 

El president d'Aragó també reclamarà al govern espanyol un pla de finançament extraordinari, ja que el pressupost que va aprovar al desembre "està destrossat". "Necessitem regularitzar l'aportació a la dependència, cobrir les destrosses en la sanitat, que es flexibilitzi el deute i el dèficit, i que hi hagi aportacions molt importants a fons perdut", ha resumit.