Cardiff ha acollit la primera manifestació per la independència de Gal·les, a la Gran Bretanya. Aquest dissabte, milers d'habitants d'aquest país han sortit al carrer per assistir a un míting i una manifestació organitzats per All Under One Banner, grup de pressió per a la independència d'Escòcia. 

Abans de l'inici de la marxa, el líder del Plaid Cymru (partit independentista de Gal·les), s'ha dirigit als concentrats per dir-los que "la gent s'està despertant i veu que la idea de la independència és normal". En la mateixa línia, ha apuntat que "la marea està canviant, les marxes estan creixent i les veus són cada cop més altes".

Els manifestants s'han trobat davant l'ajuntament de Cardiff i han recorregut la ciutat equipats amb banderes del país. També s'hi han vist algunes banderes escoceses i, fins i tot, alguna estelada.

Els polítics independentistes gal·lesos sempre han mostrat el seu suport amb els presos polítics i el procés d'independència català. De fet, a principis de maig, el president del partit sobiranista gal·lès Playd Cymru, Adam Smith, i una eurodiputada de la mateixa formació, Jill Evans, van visitar a la presó de Soto del Real (Madrid) Oriol Junqueras i Raül Romeva, juntament amb l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé.