Primàries Barcelona ha acordat impulsar una candidatura de bloqueig a les eleccions espanyoles del 10-N i  impulsarà unes primàries "obertes a tots els ciutadans, forces i organitzacions independentistes" per tirar endavant la llista.

Un total de 3.084 persones han participat a la consulta oberta celebrada dimecres i dels vots vàlids, 1.990, un 94,1% ha votat a favor de la llista de bloqueig i un 5,9% a favor de promoure l'abstenció a les eleccions espanyoles.

La candidatura de bloqueig només tindria tres punts en el programa: “votar no a tota investidura i pressupostos; consultar amb els electors, via votació electrònica, totes les altres votacions al ple del Congrés; i destinar les subvencions que l'Estat atorga als grups amb representació a un fons al servei dels represaliats”.

Poc després de fer-se públic el resultat Jordi Graupera, que va encapçalar la llista de Primàries a les passades eleccions municipals, ha fet una crida a posar-se a treballar per la candidatura, si bé ha deixat clar que ell no es presentarà a les primàries. "Treballaré per fer emergir nous lideratges, va assegurar.

Primàries Barcelona iniciarà ara el contactes per poder tirar endavant aquesta candidatura de bloqueig amb els patits i les organitzacions independentistes, començar a recollir els avals necessàries i buscar candidats per unes primàries obertes.