Per més que el Partit Popular hagi passat per canvis de lideratges i s'hagi volgut desvincular dels casos de corrupció que han marcat la seva estela política els darrers anys. Els acusats poden estar lluny del partit i els nous líders poden desvincular-se tot el que vulguin, però el partit segueix pagant, literalment. Segons informa elDiario.es, l'Audiència Nacional (AN) reté 1,47 milions d'euros al PP, la major part dels quals (1,44 milions), són per avals judicials requerits al partit per cobrir les possibles responsabilitats derivades dels judicis pel suposat finançament il·legal. Concretament, tot es redueix a tres peces del cas Gürtel, que ja havien derivat en condemnes pel mateix partit. 

Tot plegat es recull als comptes del partit de l'any 2022, els quals s'han publicat a la seva pàgina web, tot i que encara estan sense auditar pel Tribunal de Comptes. Els 1,44 es reparteixen en tres fiances diferents que emanen de diferents peces del cas Gürtel. Dues, per valor d'1,024 milions i de 220.167 euros respectivament, es corresponen a l'anomenat judici per la caixa B del partit, en el qual es va condemnar Luis Barcenas i el mateix PP. El tercer dels avals permet garantir una fiança de 204.198 euros per una altra causa judicial que va jutjar el paper de la trama Gürtel al municipi madrileny de Boadilla del Monte, segons exposa el digital espanyol. És a dir, anys després aquest cas segueix perseguint el PP, socialment, políticament i econòmicament. 

Segueixen les batalles als tribunals 

Fa anys que tothom ha sentit a parlar del cas Gürtel, o Kitchen, però aquests segueixen tenint un recorregut per la justícia. Sense anar més lluny, recentment, el PSOE ha recorregut contra la interlocutòria d'obertura de judici oral acordada pel jutge que investiga l'Operació Kitchen per impugnar "l'exclusió del Partit Popular (PP) com a partícip a títol lucratiu". En un escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, el PSOE assenyala que la decisió del jutge instructor Manuel García Castelló de deixar fora el PP, argumentant que la petició del PSOE era extemporània "resulta sorprenent, a més de ser contrària a la llei".

Recorda que en aquesta causa, en què es va investigar aquest operatiu parapolicial posat en marxa suposadament amb l'objectiu de sostreure a l'extresorer del PP Luis Bárcenas material relacionat amb la investigació judicial del cas 'Gürtel', la petició que el PP entrés com responsable a títol lucratiu "va ser formulada alhora que la petició contra l'altre responsable civil, l'Estat" (que sí que va ser admesa pel jutge), segons recull Europa Press.