Els presos polítics que estaven en vaga de fam Jordi Turull, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Josep Rull han sigut traslladats aquesta tarda a la Unitat Hospitalària Penitenciària de Terrassa (UHPT) per tornar a ingerir aliments sota control mèdic.

Segons fonts penitenciàries, es tracta d'una mesura prevista pel protocol de vagues de fam, si els facultatius ho consideren necessari. Turull, Sànchez, Forn i Rull es recuperaran en un mòdul d'hospitalització ordinària de l'UHPT, en habitacions individuals.  

La durada de l'ingrés respondrà únicament a criteris mèdics. Durant l'ingrés a l'UHPT, les visites d'autoritats quedaran molt restringides. A l'UHPT, els interns tenen dret a dues comunicacions de 30 minuts a la setmana.

Fins aquest dijous, Turull era l'únic dels quatre que havia hagut de ser traslladat a la Infermeria del Centre Penitenciari de Lledoners. La resta continuaven al seu mòdul.

Desenes de persones han rebut els presos en la seva arribada a l'hospital amb estelades i pancartes demanant la seva llibertat com a mostra de suport.