Tercer Sant Jordi a la presó. L'any passat els presos van viure la diada des del banc dels acusats del Tribunal Suprem. Aquest any, a més d'estar entre reixes, també el viuen en confinament pel coronavirus. Malgrat les dures circumstàncies, els presos polítics no han volgut oblidar la diada i han enviat missatges de suport i apel·lacions a la llibertat des dels seus comptes personals de Twitter. 

L'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, per exemple, ha aprofitat per llançar un reclam de llibertat i ha demanat no "rendir-se davant la presó o el confinament". També el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha penjat una imatge del seu llibre Ho tornarem a fer i ha fet servir l'etiqueta "#SantJordiÉsLlibertat".

Per altra banda, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet una crida a regalar "cultura" i "amor" en aquesta diada, l'exconsellera Dolors Bassa ha agraït les cartes que arriben a Puig de les Basses perquè "són glopades d'aire fresc", mentre que l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha fet una crida a no "deixar de regalar llibres i roses, i feu-ho pensant en el llibreter i el florista del vostre barri".

L'exconseller Raül Romeva, per la seva banda, ha demanat "inundar les cases de cultura" i que l'esperit de Sant Jordi "no caduqui a les 24 hores". Josep Rull ha assegurat que quan acabi la pandèmia "valorarem les petites coses de la vida que en el soroll del dia a dia tendim a menysprear" i, finalment, Jordi Turull ha apel·lat al "coratge", a la "determinació" i a l'"esperança davant les adversitats i les injustícies, vinguin d'on vinguin"