El vicepresident, Oriol Junqueras, i els consellers empresonats, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Raül Romeva i Dolors Bassa, i els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, demanaran al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, comparèixer per demanar que els deixin en llibertat.

Demà els consellers del PDeCAT i Jordi Sànchez presenten la petició a l'alt tribunal, que encara no ha rebut tot el sumari de l'Audiència Nacional. Molt previsiblement, avui Carmen Lamela enviarà tota la documentació a Llarena, segons fonts judicials.

Les defenses dels consellers del PDeCAT i Jordi Sànchez presentaran un escrit demanant comparèixer "únicament i exclusiva" perquè el jutge pugui decidir si es donen les circumstàncies per justificar la presó provisional i remarquen que "no és cap declaració voluntària".

La defensa del vicepresident i els consellers d'ERC ho farà en les properes hores i en el mateix sentit que la petició de la resta.

I l'advocada de Jordi Cuixart està acabant de perfilar la petició. Al llarg d'aquesta setmana miraran quina forma pren aquest escrit i què es demana, diuen fonts de la defensa a El Nacional.