Els tres diputats presos de Junts per Catalunya, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sánchez, han defensat el 'no' a Pedro Sánchez després de seguir la primera jornada del debat d'investidura. Això suposa un canvi de posició respecte l'abstenció que havien contemplat i defensat fa unes setmanes.

"Molts han parlat de nosaltres però sense parlar amb nosaltres", comença el tuit conjunt dels tres presos. "Ara parlem nosaltres: escoltat el debat i amb els precedents que acompanyen el candidat, NO a la investidura de Pedro Sánchez", confirmen. Posteriorment, a les portes del Congrés la resta de diputats del seu grup han concretat que votaran 'no' tant a la volta de dimarts com a la de dijous.

Decisió de comú acord

La decisió s’ha pres de comú acord amb els presidents Quim Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas, a més de la cúpula del PDeCat i resta de diputats de JxCat al Congrés. Tant Puigdemont com Torra han donat el seu vistiplau a la posició felicitant i agraïnt el vot als diputats de JxCat després de l'anunci.

Cuevillas, a ERC: "Esperem que facin el mateix"

Així doncs, aquesta serà la opció per la que es decantarà el grup de JxCat de manera unànime, "decidit i sense fissures", segons ha confirmat el diputat Jaume Alonso-Cuevillas. "Esperem ara que els companys d'ERC facin el mateix", ha afegit.