La fiscalia demana un any de presó per a cinc membres o simpatitzants de Democracia Nacional per una baralla amb antifeixistes al districte de Nou Barris el 24 de juliol del 2018. Segons l'escrit d'acusació, els fets van passar al passeig Urrutia de Barcelona, quan un grup d'ideologia d'extrema dreta i un altre d'extrema esquerra van protagonitza una baralla "forta" on integrants dels dos grups van llençar-se objectes "contundents" com pals, cadires metàl·liques de terrassa o pedres.

De fet, el fiscal recull la resposta d'un acusat a un guàrdia urbà quan aquest el va intentar persuadir que deixés la cadira abans de detenir-lo. "Com no t'apartis et foto la cadira pel cul", li va dir, just abans de llençar la cadira.

Segons el relat del fiscal, la baralla va venir precedida d'unes pintades signades amb les sigles de les joventuts de Democracia Nacional en locals antifeixistes, com ara l'ateneu Tres Voltes Rebel o bé el casal popular La Bugadera. Arran d'aquestes pintades, col·lectius antifeixistes van convocar una concentració de rebuig que va derivar en una manifestació que va acabar al passeig Urrutia, lloc on hi va haver la baralla un cop desconvocada la mobilització.

La Guàrdia Urbana va detenir sis persones, cinc dels quals són els acusats i un sisè un membre antifeixista.

A més de les penes de presó per un delicte de baralla tumultuària, la fiscalia també demana que se'ls prohibeixi per un termini de tres anys poder anar a la seu de l'ateneu Tres Voltes Rebel.

Per a un dels acusats, el fiscal suma dos anys més de pena de presó per tinença il·lícita d'armes, ja que se li va intervenir una porra extensible que només pot ser utilitzada per funcionaris especialment habilitats i la seva tinença i ús per part de particulars està prohibida. "Les seves característiques la converteixen en un objecte contundent amb aptitud manifesta per causar un dany greu en la integritat física de les persones", ha assegurat el fiscal. A més, també es va intervenir un esprai no homologat per part del Ministeri de Sanitat.