La principal revista alemanya Der Spiegel ha entrevistat la directora de la presó de Neumünster, Yvonne Radetzki, on el president a l'exili Carles Puigdemont va estar tancat durant 12 dies. 

Radetzki ha explicat com va ser l'estada del president al centre penitenciari i ha destacat que "Puigdemont no era complicat". La directora ha recordat el dia en que el president va ingressar a la presó: "Puigdemont no duia res amb ell quan ens el van portar el 25 de març de l'any passat. La policia l'havia detingut a l'autopista aquell diumenge. Era el primer polític que entrava en aquesta presó, però no era gens complicat".

La directora narra a la revista alemanya que el president a l'exili no rebia cap tracte especial i "va insistir molt en no rebre'l". En la mateixa línia, indica que Puigdemont estava ben integrat amb la resta de reclusos de Neumünster.

Aquesta entrevista a Yvonne Radetzki s'ha fet després de la visita del president Puigdemont al centre penitenciari d'aquest dilluns passat. Puigdemont va tornar a Neumünster, un any després de la seva detenció, i va fer un fer un lliurament d'un centenar de llibres per a la biblioteca de la presó.

Precisament aquests llibres, i les bosses grogues amb que es van entregar, acompanyen la directora de la presó alemanya a la fotografia que encapçala l'entrevista al Der Sipegel.