El jutjat Penal número 15 de Barcelona ha ordenat l'ingrés a presó del propietari de la Llibreria Europa, Pedro Varela, per complir una pena de tres mesos per un delicte contra la propietat intel·lectual després de ser condemnat per l'edició, distribució i venda del llibre Mein Kampf d'Adolf Hitler sense l'autorització dels propietaris dels drets d'autor, que és l'estat alemany. El jutge fa seu els arguments del ministeri públic, que es va oposar a la suspensió de la pena i recorda que Varela ja ha estat condemnat diverses vegades des del 1998 per difusió d'idees que justifiquen el genocidi i per promoure, afavorir, incitar a l'odi, la violència, l'hostilitat o la discriminació. En aquest sentit, la Fiscalia constata que les condemnes anteriors no han comportat la "reinserció social" de Varela.

En la interlocutòria, el jutge demana a Varela que comuniqui el dia i hora exacta per ingressar al centre penitenciari més proper a casa seva, sota el risc de ser detingut si no compleix l'ordre.

A l'abril, un jutjat penal de Barcelona va condemnar el propietari de la llibreria Europa, a pagar gairebé 70.000 euros a l'estat de Baviera per haver publicat el llibre d'Adolf Hitler sense el seu permís entre el 1997 i el 2010. En total en va fer deu edicions que va vendre a la seva llibreria i a d'altres d'Espanya i l'estranger, amb un total de 4.375 exemplars venuts i un valor global de 98.264 euros. El jutjat el va condemnar per un delicte contra la propietat intel·lectual a sis mesos de presó, 1.080 euros de multa i a un any d'inhabilitació per editar, publicar i vendre llibres. 

L'Audiència de Barcelona, però, va estimar parcialment el seu recurs i finalment va establir la pena en tres mesos i el va eximir de pagar la indemnització de prop de 70.000 euros.

A més, va considerar que no es podia quantificar la totalitat dels perjudicis econòmics al titular dels drets de propietat intel·lectual del llibre, l'estat lliure de Baviera, i va deixar sense efectes la condemna imposada en la via de responsabilitat civil i absolia Varela de pagar-la. La sentència també recollia que el Ministeri de Finances de Baviera va manifestar que ja no tenia "cap interès" per continuar amb el processament de Pedro Varela i que retirava la denúncia presentada el 2009, sense que constés interès a obtenir reparació econòmica pels perjudicis produïts.