Els presidents de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i de la CEOE, Antonio Garamendi, han demanat aquest dimecres la confecció d’un govern “estable” i “solvent” encapçalat per Pedro Sánchez fruit d’una investidura al juliol amb l’abstenció de les formacions de l’oposició, en referència a PP i Cs.

Sánchez Llibre s’ha mostrat “convençudíssim” que no es repetiran les eleccions i que en les pròximes votacions “hi haurà president investit amb l’abstenció dels diferents grups parlamentaris que apel·lant a la responsabilitat segurament es facilitarà aquesta situació”.

Garamendi, al seu torn, ha demanat “responsabilitat” a les formacions parlamentàries i ha insistit que l’Estat necessita “estabilitat i moderació”. Ara, ha dit, hi ha la possibilitat d’un govern de coalició entre PSOE i Podem “o d’un govern monocolor amb una abstenció dels partits que ho considerin necessari”.

Han fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu de Sánchez-Llibre a Madrid en què han estat presents les ministres Magdalena Valerio, Pedro Duque i Reyes Maroto. Sánchez Llibre ha recordat que Sánchez ha obtingut 123 escons i el PP menys de la meitat, i per tant “el més normal és que hi hagués una investidura del president Sánchez”. “Estic convençut que al debat d’investidura que tindrà lloc al juliol en primera o segona votació es possibilitarà la investidura del president Sánchez”, ha dit.

Sánchez Llibre ha apel·lat a la “responsabilitat” dels grups de l’oposició: “Les persones o els grups parlamentaris que no vulguin una investidura fallida i que es repeteixin les eleccions generals el que han de fer és abstenir-se”, ha dit Sánchez-Llibre, que creu que haurien de fer aquesta abstenció “la majoria de les formacions polítiques que configuren el Congrés dels Diputats”.

Si no és així, ha advertit, continuarien els “dos anys perduts”; “no ens podem permetre el luxe de repetir unes eleccions i tenir els empresaris pendents d’un nou govern i uns nous pressupostos”. Per tant, segons el president de Foment, al juliol “hi haurà la possibilitat d’investir Pedro Sánchez.