La presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen, ha enviat un missatge clar i català a la Xina, i mai tan ben dit, perquè ho ha fet en català. En una publicació al seu compte oficial de Facebook, Tsai Ing-wen es dirigeix a la Xina després que el president Xi Jinping assegurés que "la independència (de Taiwan) és un carreró sense sortida".

La cap de l'executiu taiwanès envia aquest missatge en diferents idiomes i quan ho fa en català, ho acompanya d'una estelada.

Tsai Ing-wen informa que el seu país mai acceptarà "dos sistemes" perquè la majoria de taiwanesos ho desaprova, "aquest és el consens de Taiwan", sentencia la presidenta. 

Aquesta és la resposta de Tsai Ing-wen al president xinès després del seu discurs durant la commemoració del 40è aniversari de la "Carta als compatriotes de Taiwan", que va iniciar un gir cap a la solució pacífica del conflicte sota el principi "un país, dos sistemes". El líder xinès va demanar al govern taiwanès que refusés la independència i acceptés una "reunificació pacífica amb la Xina".