La presidenta de l'associació Hablamos Español, Gloria Lago, no només vol acabar amb el català a les escoles, sinó que també ho vol fer amb el gallec a Galícia. A part de la seva nova organització, que defensa la "llibertat d'elecció lingüística", Lago ja estava, des del 2007, al capdavant de l'organització Galícia Bilingüe, associació que volia fomentar l'odi contra la llengua i cultura gallega.

Lago defensa que a Galícia s'adoctrina els alumnes perquè siguin "nacionalistes" i que es discrimina els ciutadans per parlar en castellà, exactament el mateix discurs que a Catalunya. Sembla que l'objectiu de les seves associacions és no normalitzar la implantació de les llengües oficials i imposar el castellà a tot Espanya.

Un molt bon exemple d'aquest odi són les paraules que va dedicar a Alfonso Daniel Manuel Rodríguez Castelao, un dels pares del nacionalisme gallec, a qui va titllar de "xenòfob" i "poca-solta excloent".

Tant és així que l'últim objectiu d'Hablamos Español és que el Congrés aprovi una llei d'àmbit estatal amb què es garanteixi la "llibertat d'elecció de llengua", que no es primi el coneixement d'una llengua per la competència professional i que les administracions siguin bilingües.