El president del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó, José Luis Concepción, ha acusat el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, de posar en ridícul la democràcia espanyola. En una entrevista a la televisió autonòmica de Castella i Lleó, Concepción va respondre d'aquesta manera el qüestionament d'Iglesias de la democràcia espanyola arran de l'episodi amb Rússia.

"La democràcia d'un país es posa en ridícul des que el Partit Comunista, que és al qual pertany aquest senyor [en referència a Iglesias], forma part del govern", va assegurar a l'entrevista. Dies abans, Iglesias havia denunciat que a Espanya no hi havia "normalitat democràtica" posant els exemples dels presos polítics, l'empresonament de Hasél, la corrupció del PP o la no renovació de la cúpula judicial, entre altres. 

El mateix Iglesias ha compartit el fragment en el seu compte de Twitter, emfatitzant la idea que aquestes declaracions que atempten greument contra la separació de poders es produeixen l'any 2021. Qui ha anat més enllà ha estat el secretari general de Podemos Castella i Lleó, Pablo Fernández, que ha demanat el cessament del magistrat.

Fernández ha valorat que les seves declaracions són "extremadament greus, una vergonya, un atemptat contra els pilars bàsics de la democràcia i la separació de poders". "No pot estar ni un segon més com a màxim responsable del poder judicial a Castella i Lleó", ha dit afegint que està "tacant les institucions".

El líder d'Esquerra Unida i també ministre de Comerç, on està integrat el Partit Comunista, Alberto Garzón, també ha assenyalat el magistrat per les seves declaracions. "Després hi ha qui se sorprèn amb determinades sentències dictades per alguns jutges que, com aquest senyor, professen idees reconegudament reaccionàries", ha lamentat.

Amb tot, aquestes no són les primeres declaracions polèmiques del president del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó. A finals del mes d'octubre de 2019, ja va criticar l'exhumació del cos del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos. Va valorar amb "tristesa" aquest fet per considerar que "canvia o transmuta en rancor la concòrdia que", al seu parer, "hi ha hagut en aquest país des de 1978".