A l'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, li plouen les crítiques. El nomenament del nou president de Societat Civil Catalana (SCC), Mariano Gomá, com a assessor del Consell Municipal del Patrimoni de Lleida no ha caigut gens bé a la ciutat.

Gomà va ser nomenat assessor el passat 20 d'octubre i membre del Consell, cinc dies abans de ser nomenat president de l'entitat unionista, per la seva qualificació professional d'arquitecte. Les crítiques han arribat però, perquè, després del seu nomenament a SCC, es van donar a conèixer uns tuits on feia comentaris despectius de la diputada de la CUP, Anna Gabriel.

"Que frustrada viu aquesta pobra dona. Ben posicionada al món seria guapa i atractiva. Llàstima", va dir Gomà en un tuit, ara ja esborrat. Tot i que després ha demanat perdó per haver-se expressat així, les crítiques no han parat. 

Justament per aquest comentari, l'associació de Dones de Lleida ha exigit la seva destitució del Consell de Patrimoni de la ciutat. En declaracions al Diari Segre, asseguren que és "vergonyós" que des de l'Ajuntament "s'incentivin polítiques a favor de la igualtat de gènere i en contra de la violència masclista i, alhora, que algú amb el seu tarannà representi la ciutat". Tot i que no posen en dubte les seves qualitats com a arquitecte, asseguren que algú així "no pot estar en un consell assessor de caràcter cultural".

També s'hi ha afegit la CUP - Crida per Lleida, que ha instat a l'alcalde Àngel Ros a dir qui va nomenar Gomà com a assessor. Personatge a qui titllen de "masclista".

El Consell, que el dia del seu nomenament va ser presidit per Àngel Ros, s'ha constituït amb l'objectiu d'assessorar sobre els criteris que han de regir les actuacions en matèria de patrimoni de la ciutat. Entre les millores prioritàries hi ha la de la millora de les muralles de la ciutat, situades al Turó de la Seu Vella i també al Turó de Gardeny, i realitzarà un Pla de Muralles de Lleida per abordar la seva restauració integral.