El president de la CEOE, Joan Rosell, va visitar ahir el president d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners. Rosell va acudir al centre penitenciari acompanyat del secretari general d'UGT a Espanya, Pepe Àlvarez, segons ha pogut confirmar El Nacional.

La visita es va fer a petició de Rosell. Es dona la circumstància que Àlvarez ja havia visitat Lledoners divendres passat per reunir-se amb el president d'Òmnium, Jordi Cuixart. A diferència d'aquella ocasió, però, aquest cop l'entrada del líder sindical al centre penitenciari és va mantenir amb discreció. 

No obstant, va coincidir amb una visita a la presó de diputats de la comissió de drets humans del Parlament basc, la qual cosa va provocar que la periodista d'Euskal Telebista que seguia aquella informació fos testimoni de la sortida del centre penitenciari del líder de la patronal i del sindicalista. Va ser Euskal Telebista qui va donar la informació que El Nacional ha pogut confirmar.

Rosell, que es troba en ple procés de relleu al capdavant de la patronal espanyola, ha estat objecte de crítiques els darrers mesos dins la cúpula de la CEOE pel que s'ha considerat com una actitud excessivament tèbia enfront l'independentisme.

Pel que fa UGT, ha mostrat repetidament el suport a iniciatives en protesta per l'empresonament dels polítics i líders socials independentistes i el secretari general a Catalunya, Camil Ros, ha visitat també en nombroses ocasions els presos polítics.