Els presidents dels Parlaments dels 47 estats membres del Consell d’Europa s’han reunit aquesta setmana a Estrasburg en una cimera en el marc del 70 aniversari de la institució. Davant del plenari de la reunió, el president del Parlament islandès, Steingrímur J. Sigfússon, ha expressat la seva preocupació per la situació a Catalunya i per la sentència del procés.

Ha estat després d’advertir que s’ha de respectar la llibertat dels polítics per expressar els seus punts de vista i els seus valors, també quan es discrepa d’aquests. Steingrímur ha recordat la llarga detenció de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i ha explicat que ja havia parlat de la seva preocupació per la situació a Catalunya amb el seus companys del Congrés i el Senat de Madrid.

islandia president parlament

La intervenció del president d'Steingrímur J. Sigfússon comença a partir de les 2:21h. de sessió

El president islandès ha reclamat també l’atenció de l’Assemblea sobre aquest tema, i ha explicat que ja havia traslladat aquesta inquietud tant al president de l’Assemblea de Parlamentaris com al president de l’Assemblea Interparlamentària.