El president del Parlament de Flandes, Jan Peumans, ha recordat a Espanya que Bèlgica és una democràcia i que, per tant, els seus ciutadans tenen llibertat d'expressió. Peumans ha fet les declaracions a l'emissora de ràdio VRT, després que el govern espanyol ha retirat l'acreditació diplomàtica al delegat de Flandes.

"Vivim en una democràcia i dic en el meu país el que crec que he de dir", ha indicat el president del legislatiu flamenc. 

Peumans ha negat, però, que comparés Espanya amb Bòsnia, com hauria argumentat el ministeri d'Afers Exteriors espanyol. Però insisteix que no és tolerable que Espanya tingui presos polítics. "És indigne d'un estat de dret", ha afegit.

Ha afegit que el president català a l'exili, Carles Puigdemont, té tot el dret a visitar el Parlament de Flandes, i ha recordat que és diputat al Parlament català. Peumans ha precisat, però, que no va fer una recepció específica per a Puigdemont, sinó que aquest va ser present a l'obertura d'una exposició sobre els presos polítics i el referèndum de l'1-O.

Les declaracions de Peumans sobre Catalunya són les que van irritar el govern espanyol.