El president Jordi Pujol i la família han acomiadat la mare, Marta Ferrusola, al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona. La vetlla ha tingut lloc aquest dimarts al migdia, mentre que l'enterrament se celebrarà aquest dimecres a les 12.00 hores. El president Pujol ha estat el primer a arribar, en taxi, acompanyat de familiars i sense fer gaires declaracions als mitjans de comunicació. "Esteu vosaltres millor que jo, que Déu us ho conservi", és l'únic que ha dit. Posteriorment, hi han assistit els fills Jordi, Marta, Josep, Pere, Oriol, Mireia i Oleguer.

Precisament aquest últim, Oriol, sí que ha atès els mitjans de comunicació. En declaracions a TV3, ha explicat que la mort de la seva mare ha estat "una cosa plàcida, fins i tot bonica" perquè els familiars se n'han pogut acomiadar. "Des de l'accident del 2020, la meva mare no era la meva mare. Va tenir l'accident, a més de l'Alzheimer", ha explicat Oriol Pujol. 

 

Els presidents Artur Mas i Carles Puigdemont han transmès el condol a la família. D'una banda, Mas ha recordat Ferrusola com una persona "tremendament activa a favor" de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). A més, ha afirmat que tenia una gran personalitat i ha defensat que tant ella com Pujol tenen un llegat en el qual "pesen molt més" els actius que els passius. "Va ser al costat del president en totes les circumstàncies, no sempre fàcils, i va estimar profundament Catalunya", ha dit Puigdemont, per la seva banda.

Al tanatori hi han assistit molts noms de l'entorn de CDC i de Junts: el conseller de Drets Socials en funcions, Carles Campuzano; l'exconseller Miquel Buch; el president de Junts en el Parlament, Albert Batet; la presidenta de Junts, Laura Borràs; la secretària primera de la Mesa del Parlament, Glòria Freixa; la portaveu al Parlament, Mònica Sales; l'exconseller Jaume Giró i els diputats Salvador Vergés, Joan Canadell i Francesc de Dalmases. També hi han assistit el president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, l'expresidenta de l'ANC Elisenda Paluzie, el periodista Justo Molinero, el president José Montilla, el conseller Joaquim Nadal i el diputat del PSC-Units Ramon Espadaler.

Jordi Pujol tanatori Marta Ferrusola / Europa Press
El president Jordi Pujol, acompanyat de familiars, a la vetlla de Marta Ferrusola al tanatori de Sant Gervasi / Europa Press

 

Imatge principal: el president Jordi Pujol saluda els mitjans de comunicació a la vetlla de Marta Ferrusola al tanatori de Sant Gervasi / Europa Press
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!