El president de Flandes, Geert Bourgeois, ha afirmat que veuria "complicat d'entendre" que la Unió Europea (UE) no acceptés el "dret a l'autodeterminació" de Catalunya.

Ho ha dit en atenció a la premsa després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que s'ha desplaçat a Bèlgica en un viatge institucional de tres dies. Bourgeois ha instat les institucions comunitàries a ser "pragmàtiques" per trobar una solució al conflicte entre Catalunya i la resta d'Espanya.

Puigdemont ha assegurat que el procés sobiranista compta amb la participació i la implicació de la "gran majoria" de la societat catalana.

Una Catalunya dins la UE

"Volem el nostre propi Estat perquè som una nació amb una forta història darrere i l'Estat espanyol no ens ha permès ser qui som", ha assegurat el president, que ha insistit que Catalunya necessita les eines que permetin donar una resposta a les necessitats i aspiracions dels catalans.

Ha dit que vol que una hipotètica Catalunya independent sigui dins del marc de la UE per "viure millor" i afrontar el futur amb millors garanties.

Puigdemont ha estat acompanyat del conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, i del representant permanent de la Generalitat davant de la UE, Amadeu Altafaj.